Bra tips för dig som funderar på ärrkirurgi

Att minska visibiltet på ett fult ärr är ofta möjligt via plastikkirurgi. Ärret kan tex flyttas till ett hudveck och det nya ärret som bildas kan göras nästan osynligt. Möjligheterna avgörs av plastikkirurgens skicklighet och erfarehet. Planerar du att korrigera ful ärrvävnad bör du se på kirurgen som hjälper dig som en skiclig hantverkare. Tyvärr finns där många motsvarigheter till ”byggfällan” hantverkare så det är upp till dig att välja ut någon som är skicklig på sitt jobb. Detta görs inte genom att lyssna till deras presentation utan genom att undersöka deras tidigare kunder och hantverk. Några timmars googlande brukar oftast ge en tydlig bild, i synnehet om du söker på läkarens namn.

ärrkirurgi
Exempel på lyckad ärrkirurgi

Stora risker med kirurgi till budgetpriser
I asien och östeuropa erbjuds billig kirurgi till budgetpriser. Det är mycket svårare att göra research på en polsk eller vitamesisk plastikkirurg än en svensk, särskilt på google. Om du väljer att gå vidare med budgetalternativet trots allt utan riktig research kan det gå hur som helst. Det är viktigt att du är förberedd på detta och tänker på att det kan slarvas med allt från kompetens till eftervård.

Prisbild ärrkirurgi
I många falla kan en ofattande hem eller olycksfallsförsäkring ersätta kirurgi av vanprydande ärr. Kirurgi av denna typ kostar ofta runt 25000-50000 sek beroende på omfattningen och läkarens/klinikens renumé. Har du ett vanprydande ärr bör du givetvis först sätta dig ner och titta på om du kan vara försäkrad för denna typ av problem. Många arbetsplatser olycksfallförsäkrar sin personal utan deras kännedom och där kan ett sådant skydd ingå om du inte hittar det i din hemförsäkring.