Ärrkorrigering med kirurgi

Dagens kirurgiska metoder för att avlägsna och korrigera vanprydande ärrvävnad är mycket bra. Innan du bestämmer dig för att titta på kirurgiska alternativ är det bra om du noggrant kontrollerat att ingen annan metod kan hjälpa dig. Det finns en mycket effektiv kräm vid namn Cicamed som effektivt bleker röd ärrvävnad, väl värd att pröva innan kirurgkonseltationen!

Risker med kirurgisk ärrkorrigering
Ärrkorrigering med kirurgi har nackdelar särskilt om den misslyckas. Beroende på din hudtyp, var ditt ärr sitter och vilka metoder som ska användas kan resultat bli  av varierande utgång. Du ska inte ta för givet att kirurgin löser ditt problem med vanpydande ärr även om det är den mest potenta behandlingsmetoden.

Andra nackdelar med kirurgi du bör fundera över är risken för infektioner i operationssåret samt risken vid narkos i samband med ingreppet. Tyvärr avlider ibland patienter av dessa anledningar även om det i Sverige är sällsynt.

Ärrkorrigering med fillers
Injektionsfillers med gelliknande medel som ”höjer upp” huden kan ibland vara en förbisedd metod att tillämpa på ärrvävnad som är försänkt i huden. Resultaten kan bli mycket bra men du måste fylla på med nya injektioner ca med 12 månaders mellanrum. Denna metod är billig och saknar nästintill allvarligare biverkningar om rätt injektionssubstans välj.

Tala med din läkare/plastikkirurg men ta gärna en second opinion som man alltid bör göra när man är i kontakt med läkare.